| |
Pizza: / Pizza_neapolitanska | |
Pizza neapolitańska
Z podanych składników wyrób dość twarde i bardzo elastyczne ciasto drożdżowe. Odstaw je do wyrośnięcia na godzinę. Następnie lekko zagnieć, wyłóż na stolnicę i rozwałkuj na grubość około 5 mm. Wyłóż nim spód dużej, wysmarowanej tłuszczem tortownicy (o średnicy 26-28 cm), formując dookoła niezbyt wysoki brzeg. Następnie ciasto posmaruj olejem i na całej powierzchni ponakłuwaj widelcem. Teraz odstaw je na pół godziny do wyrośnięcia. |
Cztery pory roku Domowa Ekspresowa Florencka Hawajska Neapolitańska Nicejska Starodawna Studencka Sycylijska Tradycyjna Warzywna Wrocławska Z jajami Z kiełbasą i kukurydzą Z mozzarellą Z oliwkami Z patelni Z pieczarkami Z_salami Z_ziemniakami Z pieczarkami i papryką Z pieczarkami i oliwkami ------------- |
Copyright ©2006 by PizzaBoy |